top of page

Kulturni projekt Sedef, ki ga v Zavodu Krog implementiramo že vrsto let, delno financira Javni sklad za kulture dejavnosti RS (JSKD RS), obsega dejavnosti glasbenikov in skladateljev Šemsudina Džope in Tilna Stepišnika od leta 2002 pod skupnim imenom »duo Aritmija«, ki se nanašajo na ustvarjanje, poustvarjanje, nastopanje ter poučevanje glasbe, ki svoj navdih črpa iz širšega balkanskega tradicionalnega izročila. V letu 2023 sta v okviru projekta izvedla številne koncertne, izobraževalne in produkcijske dejavnosti.

 

V okviru projekta se je spletlo večletno mednarodno sodelovanje z vrhunskima indijskima glasbenikoma Sabiha Khan & Vinayak Netke, ki se je okrepilo s poletno evropsko turnejo z nastopi v Sloveniji, Nemčiji in Italiji.

 

V sodelovanju z Boštjanom Gombačem je bila napisana nova skladba za mandolinski orkester in neandertalčevo piščal (premierna izvedba v Slovenski filharmoniji v maju 2023 https://www.youtube.com/watch?v=fPb1DrSWNk4) z naslovom Lapis Tibia.

 

Na uradni slovesnosti ob obnovljenem spomeniku dr. Mihajlu Pupinu na Bledu je duo izvedel slovensko in srbsko himno ter zaigral skladbe iz slovenske in srbske ljudske zakladnice.

 

Duo Aritmija je v letu 2023 med drugim prvič nastopil na Češkem in sicer na Festivalu Nekropolis v Pragi (CZ).

 

Ustvarjanje dua Aritmija se nadaljuje in v Zavodu Krog nam je čast podpirati glasbenike, ki prinašajo nove navdihe in energijo ter fuzije različnih stilov.



bottom of page